"Megapikantná" príchuť jedla. Nový trend reštaurácií?

Autor: Katarína Lorenčíková | 25.9.2011 o 20:18 | (upravené 26.9.2011 o 19:48) Karma článku: 5,16 | Prečítané:  441x

Človek "Praktický" by si pomyslel - vysoká cena jedla = kvalita. O tom, že to tak nie je, sa presvedčujem neraz v našich reštauračných zariadeniach. Akosi pričasto si dávam otázku: Kde sa stala chyba?! Pozerám sa do jedálneho lístka. Kuracie prsia s omáčkou.. k tomu si samozrejme môžte prikúpiť zemiaky,.. ale nielen to - ešte aj tatárska omáčka, alebo kečup sa predáva zvlášť. V niektorých podnikoch stojí tento minisáčok toľko, čo pomaly pivo - kde sme sa to dostali?  Ako tak sledujem, naše reštauračné zariadenia sa orientujú na pikantné koreniny.  Keďže - môj žalúdok už tretí krát kričí to svoje - dosť!, zamýšľam sa, prečo cena nie je priamo úmerná kvalite. Veď ked už si za jedlo človek zaplatí, malo by mať určité kvality! Skoro v každej polievke je napchaté pikantné korenie a tak som sa týmto víkendom naučila jedno - klásť pri výbere jedla otázku - "je to pikantné?".. Zdá sa, že sa to teraz v našich bratislavských bufetoch, či reštauráciách "nosí". Či je to guláš, či je to fazuľová polievka, či je to kapustnica - je to všetko rovnakej chuti, kde preráža pikantná príchuť. Tento "trend" sledujem už dosť dlho svojimi občasnými návštevami v reštauračných zariadeniach...........

Človek sa teší na svoje objednané jedlo a  často príde nejaká "katastrofa".

Omáčky k cestovinám sú "podfarbené" glutamanovou príchuťou "umeliny", polievky sú  megaultra pálivé,  nemáte šancu cítiť nič iné - iba pálivú príchuť chili. V polovici procesu jedenia - Vás tak prejde chuť - že už vlastne ani - nie ste hladný...

Ahaa!!! Ja už viem o čo tu ide!

Bingooooo!

Milí majitelia reštaurácií, bufetov!

Vy nás vlastne "vychovávate", aby sme si šetrili svoje peňaženky! Aby sme si príliš veľa neobjednávali.. nemíňali naše ťažko zarobené "evry":-)!

Chápem... Pri takejto maxipikantnej polievke človek ostáva dostatočne najedený a znechutený na celý deň, tak - že si už vlastne nič neobjedná. Zavrie  jedálny lístok a poberie sa na nákup do Tesca, Kauflandu, či Lidla..

Spôsob ako ušetriť? Čím viac pálivé - tým viac sa môže uvariť...?

Áno, aj dnes som znechutená našimi reštauračnými službami..

Ceny sú vysoké, jedlá sú predávané jednotlivo - zvlášť mäso, zvlášť príloha, reštauračné zariadenia si pomaly pýtajú peniaze za zvlášť omáčku, zaplatíme si už aj za mlieko do kávy, cukor, či tatársku omáčku k zemiakom. Tento spôsob je pre majiteľov reštaurácií výhodný.. Kedysi hotové jedlo v určitej cene - dnes sa na účte za jedlo vyskytuje už naozaj hocičo..

Navyše! Ani vysoká cena jedla nezaručuje kvalitu. Vysoká cena nestúpla priamo úmerne s kvalitou. Žiaľ, nie je tomu tak.. Často sa iba reštauračné zariadenia "tvária", že sú na určitej úrovni. Prinesú Vám jedlo a tajnička je rozlúštená. Môžte si urobiť iba - ďaľší škrt - že sem sa už jednoducho - neotočíte..

Aj dnes si beriem z mojej lekárničky pancreolan a zamýšľam sa nad tým, kam sa stratila kvalita bratislavských  reštauračných služieb...??!!!!

Takže..

Každá skúsenosť prináša poznanie. Čo som sa naučila?

Ponaučenie: odteraz si dobre rozmyslím  - kde a čo si objednám. Pri výbere polievky treba zadať otázku - je to pikantné? A hlavne - rozmyslím si, či si vôbec niečo objednám.......

Ps - budúci víkend varím v mojej kuchyni ja!!!:-)

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

V starostlivosti o srdce patríme medzi najhorších v Európe. Pozrite si rebríček

V prieskume Slovensko získalo nízke známky pre zlý životný štýl svojich obyvateľov a aj dlhé čakacie lehoty na vyšetrenia.

EKONOMIKA

Prvá banka prelomila tabu a zvýšila úroky na hypotékach

Zvyšovanie úrokov vraj nesúvisí so zmenami Národnej banky.


Už ste čítali?